Spelregler

Sanning och Konka är ett roligt, sexigt och intimt festspel man kan spela med vänner, par eller familj. Det väcker en tråkig övernattning till liv med avslöjande frågor och roliga konsekvenser!

Vad är Sanning eller konka?

Sanning eller konka (också känt som Truth or Dare) är ett av de bästa festspelen som tar kvällar med kompisar till en helt annan nivå. Det kan liva upp den tråkigaste festen och ger en rolig, personlig och intim känsla till kvällar du tillbringar med vänner. Det är verkligen ett klassiskt festspel för alla typer av fester och övernattningar!

Det bästa med Sanning eller konka? Chansen att få lära känna de andra spelarna på en djupare, mer personlig nivå. Och att få se de göra bort sig såklart.

Så tveka inte och spela detta roliga spelet för att testa djärvheten hos dina vänner eller familj! Allt du behöver är vår app som är proppfylld med hundratals roliga, personliga och vågade frågor och konsekvenser.

Glöm dock inte en stark tolerans för pinsamheter! 🤔

Hur spelar man Sanning eller Konka?

Sanning eller Konka kan man spela med vänner, par eller familj. Om du vill spela det med en större grupp eller bara med dina närmaste kompisar är upp till dig. En större grupp gör spelet garanterat kul men ett begränsat antal spelare kan göra spelet mer intimt som kan vara bra för de mer personliga frågorna.

Vad du än väljer är reglerna för spelet enkla. Först bestämmer ni som grupp vem som ska börja. Spelaren som får börja måste välja mellan att svara på en fråga och att göra en konsekvens. Spelaren får sedan en fråga eller utmaning som gruppen, eller den förra spelaren, har kommit fram till.

Efter att frågan har besvarats eller konsekvensen har utförts frågar den nuvarande spelaren en annan spelare: ‘Sanning eller konka?’, och så fortsätter spelet. Gruppen kan sedan välja ordningen av spelarna: kommer ni gå runt i en cirkel eller kan den nuvarande spelaren välja nästa spelare?

Behöver du lite inspiration? Du kan hitta de roligaste Truth or Dare frågorna online på den här sidan. Vi har samlat hundratals spännande frågor och uppgifter för dig!

Spela online versionen ✨

Du kan hitta över 1,000 pinsamma frågor och roliga uppgifter i vår gratis app för iPhone och Android. Prova!

Ladda ner för iPhone Ladda ner för Android
Spela online

Bra sanningar

Om spelaren väljer ‘Sanning’ måste de svara ärligt på en fråga. Det betyder att du inte vill ställa enkla frågor som de gärna svarar på. Du vill att de ska rodna av skam och stamma när de måste ge sitt smärtsamt, ärliga svar! Ju mer personlig och pinsam frågan är, desto roligare är det.

Lista med frågor

Vi har samlat ihop några roliga och avslöjande frågor för dig här nedan!

Nästa: Barnvänliga Sanning och Konka frågor

Bra konsekvenser 🔥

Om spelare väljer ‘konsekvens’ måste de utföra en handling. Klart vill du inte att de ska göra något tråkigt som att stå på ett ben i en minut. Tvärtom, du vill att de ska göra något galet eller pinsamt som de verkligen inte vill göra!

Lista på konsekvenser

För de som är riktigt djärva har vi samlat ihop några roliga konsekvenser här nedan!

Nästa: Sexiga Sanning och Konka frågor (18+)

Variationer av Sanning eller konka

Vill du krydda till det traditionella Sanning eller konka spelet? Om du vågar kan du hitta på dina egna regler som sätter spelets gränser. Här är några kreativa, nya spelregler som förvandlar din kväll till en galen spelnatt som ingen kommer att glömma.

Välj-din-konsekvens-regel

Om någon verkligen inte vill göra den konsekvensen som de har fått kan de andra spelarna välja varsin konsekvens. Spelaren måste sedan välja en av dessa nya konsekvenser.

Den oundvikliga konsekvensen 😈

Ofta är folk rädda att välja en konsekvens vilket innebär att de måste hålla sig till de relativt oskyldiga frågorna. I den här versionen av spelet kan spelarna inte välja mellan ‘sanning’ eller ‘konsekvens’. Det växlar nu mellan dem. Ingen återvändo nu!

Snurra flaskan

Istället för att bara vänta på din tur, låter du en flaska bestämma. Den här kombinationen av Snurra Flaskan och Sanning eller konka är lysande! Flaskan snurras i mitten av ringen och den som den pekar på måste välja mellan ‘sanning’ och ‘konsekvens’. Sedan snurras flaskan en andra gång för att se vem som ska bli frågeställaren.

Drinkar eller shots! 🍻

Är du tillräckligt gammal? Då kan du göra det ännu roligare med lite alkohol. Det finns olika versioner du kan prova. Som att ersätta sanning med alkohol konsumtion. Eller så kan spelarna välja en (rätt äcklig) mixad shot när de inte gillar frågan eller konsekvensen som de har fått.

Vad du än gör: kom ihåg att dricka måttligt. Ja, att göra konsekvenser lite full kan vara kul, men att bli alltför full är vanligtvis inte kul. Det här spelet är inte avsett för att bli packad. Det är menat att vara en kul och spännande kväll för vänner och familj.

Redo att börja spela? Spela online eller ladda ner vår app för iPhone och Adroid.

Ladda ner för iPhone Ladda ner för Android
Spela online

Känn dig alltid bekväm!

En annan sak som säger sig självt: om du verkligen inte känner dig bekväm med en fråga eller konsekvens, bara be om en ny. Det finns ingenting att skämmas för och ingen ska kännas sig tvingad att säga någonting eller göra någonting som de är obekväma med.

Vad som alltid hjälper är att bestämma vilken typ av frågor och konsekvenser som är förbjudna. Vissa gillar inte frågor och konskvenser som handlar om alkohol, droger eller sex, till exempel. På så sätt blir ingen utpekad att klunka ner en shot eller att ta av sig ett klädesplagg.

Några ‘regler’ ni kan komma överens om:

Kom ihåg att spelet ska vara kul och tryggt för allihopa. Gör ingenting farligt under en konsekvens och känn dig inte tvingad att svara på en fråga som är för personlig eller skapar spänning mellan dig och de andra i gruppen. Du får lov säga ’nej’, glöm inte det!

Ha kul med detta spelet! Glöm inte att prova vår gratis app med Truth or Dare frågor.

Ladda ner den officiella appen 😍

Sanning eller konka app icon

Sanning eller konka

För iPhone och Android