Sanning eller Konka för Barn och Ungdomar

Sanning eller Konka är det roligaste spelet att spela med dina vänner och familj där man gör alla möjliga typer av roliga utmaningar och pratar om hemligheter! Kolla in vår lista på roliga Truth or Dare frågor som är gjorda bara för dig.

Introduktion

Sanning och Konsekvens är inte bara för vuxna. Barn har också massor av kul när man spelar detta spännande spel! Det kommer definitivt att skapa några intressanta situationer. Det är en grej att se sina kompisar i kvarteret eller i skolan. Det är en helt annan grej att se de äta en sked stark sås, eller att se de göra kycklingdansen, bara för att nämna några pinsamma konsekvenser!

Vill du spela med föräldrar? Prova, du kommer ha det så roligt! Barn får chansen att fråga deras föräldrar alla typer av nyfikna frågor. Och föräldrar får se lite djupare in i hjärnorna på deras tonårsmonster. Massor med skratt är garanterat.

Så tveka inte och samla allihopa för att sätta fart på en fantastisk spelkväll! Ni kommer definitivt att lära er massor av nya, oväntade saker om varandra. Allt du behöver är vår Sanning eller konka app. Den är proppfylld med roliga, vågade och barnvänliga frågor och utmaningar. Det kan inte gå fel, lovar!

Hur spelar man Truth or Dare?

Grundreglerna för Sanning eller konka är lätta. Här är de fem stegen:

  1. Sätt upp spelet. Spelet kräver minst tre spelare. Det finns ingen gräns på antalet spelare. Vill du spela det med en större grupp av familj och vänner? Absolut, inga problem! Vill du ha en mer intim stämning med ett mindre antal nära vänner eller släkt? Det är också okej. Bara se till att alla känner sig bekväma och kommer överens om vilka frågor och konsekvenser som är förbjudna.

  2. Bestäm vem som får börja. Välj någon som vill börja spelet. Är du den som kommer att sparka igång spelet? Eller någon annan? Du kan också låta en tom flaska bestämma den som får börja. I så fall börjar den yngsta spelaren spelet genom att snurra en flaska. Flaskhalsen kommer sedan att peka på den första spelaren.

  3. Börja Sanning eller konka! Den första spelaren får frågan: ‘Sanning eller konka?’. Spelaren måste sedan välja mellan att svara ärligt på en fråga eller att utföra en konsekvens. De andra spelarna kommer fram med en rolig fråga eller utmaning. Kolla vår lista på roliga & vågade frågor och utmaningar här nedan!

  4. Nästa spelare. Spelet fortsätter till nästa spelare efter att frågan eller utmaning har utförts. Gruppen kan bestämma ordningen av spelarna. Kommer ni gå runt i en cirkel, kan den nuvarande spelaren bestämma nästa spelare, eller kommer ni låta den snurrande flaskan bestämma vem som är näst?

  5. Letar du efter inspiration? Prova då vår fantastiska gratis app! Du hittar över 1,000 frågor och utmaningar i vår lättanvända app för iPhone och Android. 👇

Ladda ner för iPhone Ladda ner för Android
Spela online

Roliga frågor lista

Om det är din tur och du väljer ‘Sanning’ måste du svara ärligt på en fråga. Var beredd på en pinsam utfrågning för ingen vill att du kommer undan lätt! Att ljuga, däremot, är inte en möjlighet. Visst, du kan prova att ljuga men det förstör ju det roliga med spelet.

Vi har samlat ihop några roliga och avslöjande frågor för dig här nedan:

Om du verkligen inte vill svara på en fråga för att den är för personlig eller för att du känner dig obekväm kan du alltid fråga efter en annan. Vill du ha fler frågor? Kolla vår gratis Sanning eller konka app.

Bra konka för barn

Om det är din tur och du väljer ‘Konsekvens’ måste du utföra en handling eller en utmaning. Återigen, gör inte någonting som du inte känner dig bekväm med. Såklart vill du inte fega ur varje konsekvens du får, men kom ihåg att du alltid kan be om en ny konsekvens om den första gör dig för obekväm. Försök att hålla spelet kul för alla, oavsett ålder!

Vi har samlat ihop några spännande utmaningar för alla ni våghalsar där ute:

Spela online versionen ✨

Upptäck över 1,000 pinsamma frågor och roliga utmaningar i vår roliga app för iPhone och Android. Prova!

Ladda ner för iPhone Ladda ner för Android
Spela online

Variationer av spelet

Det finns massor av olika sätt man kan spela detta spelet. Du kan till och med hitta på några nya regler själv. Om du vill uppgradera det traditionella spelet, här är lite val:

Rädd för en konsekvens?

Tänk dig att någon fegar ur en konsekvens som de har fått. Det är möjligt, vissa har gränser på hur vågade de är. Du låter de inte komma undan däremot. Istället kan var spelare välja en svår konsekvens och den som fegade ur måste välja en av dessa nya konsekvenser.

Sanning och konsekvens!

Ofta är folk rädda att välja en konsekvens vilket innebär att de hela tiden måste hålla sig till de relativt säkra frågorna. I den här versionen av spelet kan spelarna inte välja mellan ‘sanning’ och ‘konsekvens’ utan det växlar nu mellan dem. Ingen återvändo nu!

Truth or Dare frågor video

Känn dig alltid bekväm

Det finns en regel som gäller för varje spel av Sanning och Konsekvens: du ska aldrig känna dig tvingad att göra saker som du inte vill göra. Känner du dig obekväm med att svara på en fråga eller att göra en utmaning? Bara fråga efter en ny.

Och kom ihåg att det alltid är smart att komma överens om några grundregler innan ni börjar spela, såsom:

Vi hoppas att ni har kul när ni spelar detta spelet!

Ladda ner den officiella appen 😍

Sanning eller konka app icon

Sanning eller konka

För iPhone och Android